november 25, 2019

Massage

Heb u last van vastzittende spieren of bent u toe aan ontspanning? Dan kunt u ook bij mij terecht.

In 2004 heb ik mijn licentie voor sportmasseur behaald bij het NGS en in 2007 mijn licentie voor stoelmasseur bij Touch-Pro. In de loop der jaren heb ik gewerkt als masseur bij voetbal vereniging Mvv’69 te Marle, sauna de Veluwse Bron, diverse sportevenementen en natuurlijk mijn eigen klanten.

Ik ben vaste masseur bij The BootClub. Als stoelmasseur wordt ik ingehuurd door Topfit, Helder Werk of Reflex. Voor eenmalige opdrachten of voor langere tijd zoals bij ziekenhuis Isala te Zwolle en de gemeente Hardenberg.

Sportmassage

Sportmassage is een goede methode om het herstel van de spieren te bevorderen na een (sport) inspanning. Het is ook een methode om de spieren juist voor  te bereiden op een inspanning.

Door herhaalde bewegingspatronen worden spieren van het lichaam extra belast. Dat kan zich uiten in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Door een massagebehandeling worden afvalstoffen versneld afgevoerd, en de spieren zijn daarna weer ontspannen.

Stijve en vastzittende spieren ontstaan ook door een gebrek aan beweging en een verkeerde houding. Hierdoor neemt de doorbloeding van de spieren af, waardoor  de spieren vast kunnen komen te zitten.

Ook een te koude omgeving kan hieraan bijdragen. Een massage helpt de spieren weer los te komen, en doet de doorbloeding  weer  toenemen.

Een massage is ook ideaal om los te komen van spanning en stress. Doordat het lichaam zich ontspant, zal men geestelijk ook ontspannen. Belangrijk hierbij is dat men de behandeling gewoon laat gebeuren. Neem een moment voor uzelf en laat de dagelijkse dingen voor wat ze
zijn!

Stoelmassage

Stoelmassage is gebaseerd op de Shiatsu-massage. Hierbij worden punten ingedrukt op de meridianen, energiebanen, die door het lichaam lopen. De massage is zonder olie over de kleding heen.

Door deze massage worden alle lichaamsprocessen geactiveerd, zodat men zich, bij regelmatige massage, fitter voelt. Het eerste deel werkt ontspannend en activerend op de fysiologische lichaamsprocessen, en het tweede gedeelte werkt stimulerend, zodat men zich weer verkwikt voelt.

Pijn Reset Methode

De pijn reset methode is een snelle en effectieve manier om spierknopen los te maken.
Ook als dit spierknopen en triggerpoints zijn die steeds terugkomen.
Deze moeten gezien worden als een signaal dat er iets niet in orde is.
Net als pijn, dat ook een signaal is.
Het is altijd raadzaam om te kijken waar de spierknopen en triggerpoints door ontstaan.
Er zit meer dan eens een mentale oorzaak achter.
Door die op te lossen is ook het fysieke probleem weg.

https://catcollectief.nl/
https://www.gatgeschillen.nl/